Informatie

Wat is BarnWood?

Ziet u ze soms ook staan, van die oude schuren langs de weg of in een weiland? Deze schuren vertellen een verhaal. Hebben dingen gezien en meegemaakt en zijn ouder dan wij. De tijd staat in de planken gegroefd en heeft zijn sporen nagelaten als rimpels in een gezicht. Een plank van die oude schuur kun je eigenlijk niet weggooien. Daar moet je iets mee. Het verhaal moet verder…

Onze inkopers zijn continu op zoek naar die verhalen: gestart met een oude molen in Oostenrijk, en uitgegroeid tot waar we nu zijn. Vandaag de dag zoeken we naar oude schuren in Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Spanje en Slovenië, maar ook in Canada en India. Continu op zoek naar de planken met de juiste uitstraling. Dat lijkt makkelijker dan het is. Immers: niet elke plank heeft het juiste karakter om te worden bewerkt tot een bruikbaar product. Met een team van specialisten zijn wij dagelijks op zoek naar die planken die uw project onderscheidend maken van de rest.

Voordat de plank uiteindelijk bij u is, heeft hij al een hele route afgelegd. Na demontage wordt de plank eerst schoongemaakt en vrijgemaakt van spijkers. Daarna worden ze op dikte en op kleur gesorteerd, om vervolgend te worden gedroogd en voorzien van mes en groef. Tot slot worden ze geborsteld en op lengte gesorteerd. Bij dit proces letten wij er zorgvuldig op dat het unieke en karakteristieke van de plank met zijn verhaald behouden blijft. Dat mag immers nooit verloren gaan.

Door onze continue zoektocht naar dit prachtige BarnWood, kunnen wij u een breed assortiment met een grote diversiteit aan kleuren en achtergronden bieden.